― تبلیغات ―

spot_img

درمان کم خونی ، برای کم خونی چی بخوریم؟

کم خونی ( انمی ) ، به طور کلی، ناشی از کاهش گلبول های قرمز خون است که سپس باعث کاهش اکسیژن در بدن...
خانهسبک زندگیرژیم و تغذیهانواع نمک که باید بشناسید

انواع نمک که باید بشناسید

نمک کوشر

نمک کوشر

نمک کوشر نمک درشتی است که از رسوبات سنگ نمک به دست می آید، کمتر تصفیه شده است، بنابراین تقریباً کلرید سدیم خالص است و یونیزه نمی شود. دانه های آن درشت است و به عنوان چاشنی گوشت، مرغ و سالاد استفاده می شود. پس می توان گفت برای همه چیز به جز آشپزی مناسب است. اندازه دانه این نمک از نوع معمولی آن بزرگتر است اما قابل تعویض است. نمک های کوشر تولید شده توسط شرکت های مختلف طعم های متفاوتی دارند. اما همه آنها طعم شورتری نسبت به نمک معمولی دارند. استفاده از این نوع نمک برای طعم دادن به غذاهایی مانند گوشت بسیار خوب است.

نمک خوراکی

نمک خوراکی

این نمک رایج ترین نوع نمک خوراکی است که برای پخت و پز استفاده می شود و جالب است بدانید که در دسته محصولات فرآوری شده قرار می گیرد زیرا مواد معدنی خود را از دست می دهد و فقط ید به آن اضافه می شود. بنابراین می توان آن را نه به عنوان یک ماده معدنی بلکه تنها به عنوان یک طعم دهنده در نظر گرفت. این نوع نمک دانه های نرمی دارد که قبل از رسیدن به دست ما تصفیه شده است. استخراج نمک خوراکی به سه روش خورشیدی استخراج سنگ نمک و استخراج محلول انجام می شود که ممکن است بر اساس شرایط مختلف تغییر کند. از این نمک برای پخت و پز و همچنین در طب سنتی برای جلوگیری از بسیاری از مشکلات استفاده می شود.

گل دریا

گل دریا

این نمک یکی از گران ترین نمک های جهان است زیرا با دست از بالای حوضچه های نمک برداشت می شود و اصالتاً از سواحل فرانسه در بریتانی است، اما این روزها در هر کشوری یافت می شود. این چاشنی برای تکمیل طعم غذا قبل از سرو بسیار مناسب است.

نمک دریا

نمک دریا

نمکی که از تبخیر آب دریا خارج می شود به این نام معروف است. کمتر فرآوری شده است و ممکن است حاوی مواد معدنی کمی بیشتر از نوع تصفیه شده باشد. ظاهر نامنظم و درشت آن می تواند ظاهر غذا را زیبا کند، بنابراین می توانید از آن به عنوان چاشنی استفاده کنید. نمک دریا به دلیل ناخالصی به شدت برای بدن مضر است. مهم نیست چگونه استخراج شود. در هر صورت مقداری نجاست آبی دارد که از آن گرفته می شود و سلامتی را به خطر می اندازد.

نمک دریای سلتیک

نمک دریای سلتیک

نام دیگر آن نمک خاکستری است و در سواحل سفالی فرانسه تولید می شود. حاوی مواد معدنی و عناصر کمیاب است که فواید زیادی برای سلامتی مانند کاهش فشار خون دارد. بافت این نمک نامنظم و درشت است و از آن برای طعم دادن به گوشت و تهیه ترشی یا نمک استفاده می شود.

نمک پولکی

نمک پولکی

کریستال های این نمک بسیار ریز است و وقتی آن را خرد می کنید پوسته پوسته می شود به همین دلیل به آن پولک می گویند مانند فلس ماهی. این نمک برای پخت و پز استفاده می شود و با افزودن آن به گوشت می توانید تردی آن را افزایش دهید.

نمک صورتی

نمک صورتی
نمک صورتی

این نمک از کریستال های سنگ نمک در مناطق نزدیک هیمالیا استخراج می شود. سدیم و عناصر کمیاب مانند آهن و روی در این چاشنی به وفور یافت می شود و به همین دلیل رنگ آن صورتی است. طعم شور بیشتری نسبت به انواع دیگر دارد و می توانید از آن برای تهیه غذاها و چاشنی های مختلف استفاده کنید.

نمک سیاه

نمک سیاه

این نمک که به نام کالا نمک نیز شناخته می شود، از نمک سنگ های آتشفشانی هیمالیا، معمولاً در پاکستان به دست می آید. این چاشنی سرشار از آهن، منیزیم، کلسیم و چندین عنصر کمیاب و ارزشمند دیگر است. طعم و عطر آن بسیار تند است و باید به مقدار بسیار کم در غذا استفاده شود. می توانید از آن برای طبخ غذاهایی که طعم و عطر قوی دارند مانند کاری و چاشنی های تند استفاده کنید. به رنگ قهوه ای و مایل به قرمز است. برای تولید آن، سنگ نمک را با استفاده از زغال سنگ در کوره می پزند. طعم خاص نمک سیاه به گونه ای است که فقط در انواع خاصی از غذاها و بیشتر توسط گیاهخواران استفاده می شود.

نمک قرمز

نمک قرمز

این نمک که نمک آلیا نام دارد از خاک رس آتشفشانی قرمز در جزیره هاوایی ساخته شده و حاوی بیش از 80 ماده معدنی است. همچنین منبع غنی از اکسید آهن است. شوری آن ملایم و لطیف است و می توانید از آن به عنوان چاشنی و همچنین مکمل برای نگهداری گوشت و ماهی استفاده کنید. اگر می خواهید به غذای خود کمی رنگ بدهید، این چاشنی انتخاب خوبی است. همچنین برای طعم دادن به غذاهایی که برشته می شوند بسیار مناسب است.

نمک گدازه سیاه

نمک گدازه سیاه

این نمک در هاوایی و قبرس تشکیل می شود و پس از مخلوط شدن با زغال فعال از گدازه های منطقه آتشفشانی، رنگ آن تیره می شود. زغال چوب یک پاک کننده و سم زدایی عالی برای بدن است و می تواند به بهبود روند بهبودی کمک کند. می توانید از آن برای طعم دادن به غذا و همچنین تزئین بشقاب غذا استفاده کنید.

نمک‌های شور

نمک‌های شور

این نوع نمک ها یکی از بهترین نمک های خوراکی هستند که با آب ترکیب می شوند و طعم متفاوتی به غذا می دهند و رطوبت بیشتری را حفظ می کنند و گوشت پخته شده با آن نرم می شود. نمک کوشر، نمک دریا و نمک صورت نمونه های خوب و معروف نمک نمک هستند.

نمک‌های طعم‌دار

نمک‌های طعم‌دار

این دسته از نمک ها از ترکیب نمک پولکی و ادویه یا گیاه خشکی که برای طعم دادن به غذا استفاده می شود تهیه می شود. با استفاده از این نمک ها می توانید علاوه بر افزودن طعم شور، طعم های دیگری را نیز که برای پخت گوشت، مرغ و سبزیجات لازم است به آن اضافه کنید.

نمک‌ مخصوص حمام

نمک‌ مخصوص حمام

نمک اپسوم یکی از انواع نمک هایی است که به دلیل جذابیت آن در این مقاله با عنوانی جداگانه به معرفی آن پرداختیم. در میان نام های این مدل نام نمک حمام را می بینیم. محل استخراج اپسوم در انگلستان و در شهر اپسوم می باشد. طعم آن تلخ است و مطمئناً برای تهیه غذا مفید نیست. اما می توان از آن در حمام استفاده کرد. این نمک اثرات بسیار خوبی روی پوست شما دارد.

نمک‌ صنعتی

نمک‌ صنعتی

نمک های صنعتی درجه خلوص کمتری نسبت به انواع مواد غذایی دارند. همچنین در آنها زودتر از ید دیده می شود. این نوع نمک معمولاً برای مصارف مختلف صنعتی استفاده می شود. هر کدام از این نوع نمک ها برای اهدافی که برای آن ساخته می شوند مناسب هستند

  1. نمک شکری: دانه‌های آن درشت و به‌اندازه شکر بوده و از آن برای سود کردن گوشت، گل حفاری، خوراک دام‌ها و صنایع مختلف استفاده می‌شود.
  2. نمک حفاری: از این نمک برای افزایش تراکم گل‌ولای و خاک در صنعت حفاری استفاده می‌شود.
  3. نمک جاده: برای مواقعی که برف و یخ‌بندان است، در جاده‌ها استفاده می‌شود.
  4. نمک پودری: در تهیه غذای انواع طیور، تولید کاغذ، چرم‌سازی و … از آن استفاده می‌شود.
  5. نمک صدفی: در صنعت دباغی، لبنیات و البته در برخی از کشور‌ها برای مصارف غذایی استفاده می‌شود.
  6. نمک شیلاتی: همان‌طور که از نامش پیداست، عمده کاربرد آن‌ها در زمینه شیلات است.

نمک آبی

نمک آبی

وجود مواد معدنی در این نوع نمک باعث آبی شدن رنگ کریستال های آن شده است. البته نقش شرایط آب و هوایی، رطوبت و فشار نیز بی تاثیر نیست. نمک آبی در بسیاری از مناطق به عنوان چاشنی و برای زخم های چشم استفاده می شود. اما کاربرد اصلی آن برای طعم دادن به غذا است. این نمک بسیار نادر است.

ارسال دیدگاه

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید